Winnaars 2011

Voordracht NVBM award 2011

De voordracht wordt gedaan door selectiecommissie bestaande uit Aarnout van Delden, Wim van den Berg, Sander Tijm, Bart van den Hurk en Bert Holtslag (voorzitter), 8 september 2011

Er worden 2 prijzen toegekend namelijk een prijs in de categorie Operationeel Meteorologen en een prijs in de categorie Onderzoekers.

In de categorie Operationeel Meteorologen zijn in totaal 3 mensen voorgedragen. De Cie heeft eenstemmig gekozen voor Kees Floor. Kees Floor heeft een lange loopbaan als operationeel meteoroloog gehad bij het KNMI. Zowel voor als na zijn pensioen spant Kees zich voortdurend in om kennis van weer en klimaat uit te dragen voor diverse doelgroepen. Daarnaast heeft Kees altijd grote betrokkenheid getoond bij de opleiding van operationeel meteorologen. Artikelen van Kees verschenen in onder andere: de Volkskrant, de Gelderlander, NRC, De Journalist, Intermediair, Intermediair België, Het Weer Magazine, Natuur(wetenschap) en Techniek, AO-reeks en Zenit.

In de categorie Onderzoekers zijn in totaal 5 mensen voorgedragen. De Cie heeft eenstemmig gekozen voor Geert-Jan van Oldenborgh (op voordracht van Peter Siegmund). Geert-Jan is zeer productief als onderzoeker en publicist bij het KNMI, waaronder meerdere artikelen in Meteorologica. Daarnaast is Geert-Jan de auteur en beheerder van de veel gebruikte “Climate Explorer” (zie http://climexp.knmi.nl), is hij auteur van vele artikelen op het KNMI Kenniscentrum, toont hij een breed overzicht van het vakgebied en is hij altijd bereid te helpen bij vragen over het klimaat.

Daarnaast willen we twee onderzoekers aanmoedigen, namelijk Geert Lenderink (KNMI) en Gert-Jan Steenveld (WU). Geert Lenderink valt op door het niveau van zijn publicaties en een baanbrekende recente studie over extreme neerslag. Gert-Jan Steeneveld heeft in korte tijd al veel gepubliceerd in de Meteorologie, hetgeen ook blijkt uit diverse prijzen waaronder de Casimir prijs van de KNAW en recente toekenning van een prestigieuze VENI beurs. Daarnaast is hij actief in de EMS en NBVM.KF_award.JPG
Kees Floor
GJO_award.JPG
Geert-Jan van Oldenborgh

Onze sponsoren