Boekenacties

De NVBM moedigt het verspreiden van vakkennis aan door korting te geven op de aanschafprijs van daartoe geschikte publicaties. Deze korting is alleen voor leden van de NVBM.

Om gebruik te maken van een boekenactie korting moet je het aankoopbewijs samen met je naam, adres en rekeningnummer sturen naar bestuur@nvbm.nl
9200000095628356.jpg

€ 7,50 Korting (paperback)/ € 5 Korting (digitale versie)

De tijd dringt!

Vier weerpresentatoren over klimaatverandering


Het klimaat verandert. Als we er te weinig tegen doen, zal het nog veel ingrijpender veranderen. Heleen Ekker ging voor dit boek in gesprek met de vier weerpresentatoren van het NOS Journaal: Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert, Marco Verhoef en Peter Kuipers Munneke. Ze geven hun visie op de opwarming van de aarde, vertellen openhartig over hun zorgen en wat ze in hun eigen leven doen om het tij te keren. Ook gaan ze in op de impact die klimaatverandering heeft op het dagelijkse weerbericht, nu én in de toekomst. Daarbij spreekt Peter Kuipers Munneke niet alleen als weerman, maar ook als klimaatwetenschapper. In dit boek blikt hij terug op de reizen die hij maakte naar het ijs op Spitsbergen, Groenland en Antarctica en de verdwijnende permafrost in Noordwest-Canada.
De interviews in Gevoelstemperatuur bieden een toegankelijke analyse van een mondiaal probleem.


€ 7,50 Korting

Nederland bezit een lange en kleurrijke geschiedenis op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de beide poolgebieden. Dit rijk geïllustreerde boek bevat een dwarsdoorsnede hiervan. Het uitgangspunt hierbij is om de wetenschappers zelf aan het woord te laten. Zo verhalen vogelonderzoekers over decennialange observaties van stormvogels op minuscule Antarctische eilandjes. Ook komen archeologische opgravingen op Spitsbergen aan bod, evenals geologisch veldwerk op Groenland, gletsjeronderzoek op Antarctica, het verzamelen van plankton op de woelige baren rond het Antarctische continent en permafrost onderzoek in het desolate Siberië. Bovendien vertellen vele bevlogen onderzoekers over de bijzondere, soms vermakelijke, maar vooral vaak extreme omstandigheden waaronder zij hun onderzoek hebben uitgevoerd. Hiermee geeft dit boek een informatieve en tegelijkertijd boeiende beschrijving van vijftig jaar Nederlands poolonderzoek.

doordekouboek.png

€ 7,50 Korting

Het verhaal van de op een ijsschots gestrande KNMI meteorologen van de Poolexpeditie van 1882-1883.

Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. Bekijk hier de volledige longlist.
poolboek.jpg


€ 7,50 Korting

Een compleet overzicht van het klimaat in Nederland weergegeven in vele kaarten en afbeeldingen
Bosatlas.jpg

€ 7,50 Korting

Een beschrijving van hoe het ontwerp van een stad het klimaat daarvan kan beïnvloeden.
9789462080959_het_weer_in_de_stad_3d.jpg

Onze sponsoren