Symposium WUR 4 november

Op vrijdag 4 november 2011 organiseerde de NVBM een symposium met als onderwerp “Kansverwachtingen in de praktijk”. Sprekers van MeteoGroup, KNMI, LMG en de NOS belichtten dit onderwerp vanuit diverse invalshoeken. Variërend van de wetenschappelijke kant tot de vraag ‘hoe communiceer je kansverwachtingen naar het grote publiek passeerden de revu?’. In alle opzichten was de dag uitermate geslaagd, mede door de prima lunch en de borrel na afloop. De opkomst bedroeg ongeveer 50 personen en dat mag op een doordeweekse dag waarop de meeste leden verplichtingen bij hun werkgever hebben, goed genoemd worden. Het kan natuurlijk altijd beter en ik hoop dan ook dat middels mond op mond reclame zoveel mogelijk leden en niet-leden enthousiast worden gemaakt zodat een volgende activiteit nog beter bezocht wordt. De ppt's van de lezingen zijn onderaan deze pagina te vinden.

Er werden 2 prijzen toegekend namelijk een prijs in de categorie Operationeel Meteorologen en een prijs in de categorie Onderzoekers.
In de categorie Operationeel Meteorologen zijn in totaal 3 mensen voorgedragen.De Cie heeft eenstemmig gekozen voor Kees Floor. Kees Floor heeft een lange loopbaan als operationeel meteoroloog gehad bij het KNMI. Zowel voor als na zijn pensioen spant Kees zich voortdurend in om kennis van weer en klimaat uit te dragen voor diverse doelgroepen. Daarnaast heeft Kees altijd grote betrokkenheid getoond bij de opleiding van operationeel meteorologen. Artikelen van Kees verschenen in onder andere: de Volkskrant, de Gelderlander, NRC, De Journalist, Intermediair, Intermediair België, Het Weer Magazine, Natuur(wetenschap) en Techniek, AO-reeks en Zenit.
In de categorie Onderzoekers zijn in totaal 5 mensen voorgedragen.De Cie heeft eenstemmig gekozen voor Geert-Jan van Oldenborgh. Geert-Jan is zeer productief als onderzoeker en publicist bij het KNMI, waaronder meerdere artikelen in Meteorologica. Daarnaast is Geert-Jan de auteur en beheerder van de veel gebruikte “Climate Explorer” (zie http://climexp.knmi.nl), is hij auteur van vele artikelen op het KNMI Kenniscentrum, toont hij een breed overzicht van het vakgebied en is hij altijd bereid te helpen bij vragen over het klimaat.
Daarnaast hebben we twee onderzoekers aanmoedigd, namelijk Geert Lenderink (KNMI) en Gert-Jan Steenveld (WU). Geert Lenderink valt op door het niveau van zijn publicaties en een baanbrekende recente studie over extreme neerslag. Gert-Jan Steeneveld heeft in korte tijd al veel gepubliceerd in de Meteorologie, hetgeen ook blijkt uit diverse prijzen waaronder de Casimir prijs van de KNAW en recente toekenning van een prestigieuze VENI beurs. Daarnaast is hij actief in de EMS en NBVM.


PDF's najaarssymposium 2011

Bestandsnaam Bestandsgrootte
Broekhuis.ppt 843.9 kB
kansverwachtingen_nvbm2011-def.ppt 4.7 MB
nvbm_mureau.ppt 2.1 MB
GeertJOklein.jpg

Onze sponsoren